keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Kauhistus mutta lopulta helpotus

Eli eilen sain kokea aikamoisen takapakin, kun ompelijani ilmoitti, ettei ehdikään tekemään hääpukuani. Kyllä siinä tuli aika turhautunut olo, kun 3 kuukautta ollut kiinni ompelijassa, eikä ole katsellut muita pukuja. Vieläpä kun tilausaika on useimmissa 6-12 viikkoa, ellei täydellistä pukua löytyisi heti. Noh.. yritin päästä pettymyksen yli ja katsoa eteenpäin. Nyt ei olisi ainakaan oikea aika jäädä kotiin suremaan vaan pistää tuumasta toimeen.

Illalla katselin netissä hääpukuliikkeitä. Muistin yhden verkkosivun, jossa olin nähnyt aivan upean puvun. Löysin osoitteen ja se sijaitsi vain 15min päästä kotoamme. Pyysinkin siis tänään äitiä ja siskoani kanssani Tapiolan Juhlapuku -myymälään. Sisään astuessa minulla oli aika lattea fiilis. Ei tuntunut yhtään siltä että olisi intoa katsoa pukuja, joten enempää miettimättä valitsin n. 7 oikean kokoista hääpukua sovitukseen.

*Ensimmäinen puku oli aika lailla samanlainen kuin vanhojentanssi pukuni. Se oli kaunis ja korosti kapeaa lantiotani. Eli sai mielipiteen "perus kaunis, ei vikaa, mutta ei ehkä häihin samanlaista kuin tansseissa oli". *Seuraava puku oli erittäin hurmaana, vähän roomalaistyyppinen puku. Se oli kireä rinnuksista ja löyhä siitä alaspäin. Se kuitenkin hylättiin, ettei sitä vain luulla äitiysmekoksi ja aleta spekuloimaan häiden tarkoitusperää. :D
*Kolmas puku oli jotain aivan järkyttävää. Vatsa pömpötti ja napa näkyi kankaan läpi! Kammottavaa!
*Neljäs kävi ehkä noin 5 sek päällä ja sai luvan lähteä. Se olikin yllättäen merenneitomaillinen joten näytin eksyneeltä norpalta. :D
*Viides koitos oli sitten THE puku! Aaaah, rakkautta ensi silmäyksellä! Ja kaiken kukkuraksi sehän olikin se puku, jota olin 3 kuukautta sitten ihastuksissani katsellut! Ja päälläni.. aivan uskomattoman kaunis ja sopi kuin valettu!
*Kuudes puku oli näytti olevan samaa tasoa kuin ensimmäinen. Se oli kuitenkin hieman liian pieni, joten myyjä kävi ratkomassa edellisen asiakkaan kavennuskorjaukset, jotta pääsen sovittamaan sitä. Päälläni se ei kuitenkaan näyttänyt niinkään hyvältä, varsinkaan the puvun jälkeen.
* Loppuja pukuja emme edes enää kokeilleet, sillä haikailin vain sen tietyn perään. Se oli vaan niin täydellinen. :)

Sisko toimi mahtavana hääpuvun pukijana. :D Meillä molemmilla posket punotti ja taulut meinasi seiniltä tippua :DD Oli se kyllä sellasta kikattelua välillä, varsinkin huonompien pukujen kohdalla! ;D

Lopuksi vielä kuva ihanasta puvusta :) Puvun pystyisi vuokraamaan tai ostamaan. Vuokraamiseen päädyin, koska säästän rahaa, eikä kukaan ollut pukua ennen minua käyttänyt. Eli periaatteessa "ostin" puvun nyt puoleen hintaan, eikä sitä tarvitse myydä eteenpäin, vaan hyödyin uudelleenmyyntihinnan jo nyt ;D No tuo oli kyllä jo niin epäselvä lause että hyvä jos kukaan ymmärtää.


Tosiaan hinta oli nyt 420e + korjaukset (helma ja yläosan kavennus) 40e + vakuutus 20e = 480e
Ja puku vuokrattu Tapiolan Juhlapuvusta, mistä kopioin myös ylhäällä olevan kuvan

3 kommenttia:

  1. Harmi, että ompelijan kanssa kävi noin ikävästi.. Mutta onneksi löysit noin nopeasti uuden puvun, ja se on kyllä IHANA! :) Onnea löydöstä! Ja toi vuokraus on kyllä mun mielestä tosi hyvä systeemi, jos ei halua sijoittaa siihen mekkoon älyttömiä summia.

    VastaaPoista
  2. Aivan :s Mutta onneksi tuo paniikkikauhistus sai onnellisen lopun. Eli tämän morsiamen ei tarvitse huolehtia hääpuvusta ja sen valmistumisesta :) Myyjä oli vielä niin ihana, että lupasi laittaa puvun syrjään, ettei kukaan vuokraa sitä ennen minua. (Ei tule lähtemättömiä tahroja tai muuta katastrofaalista) :D Ja puku on unema <3

    VastaaPoista
  3. Onpas kaunis puku. Itsekkin katselin jotakin tuohon suuntaan, mutta löydös onkin nyt ihan erilainen mitä aluksi kuvittelin :)

    VastaaPoista